GPT and MBR, you made my day.

Yes, i’m right here. I’m facing some problem with my lovely notebook. After installing Hackintosh Mountain Lion, no, it’s still run perfectly. The story started when i updated it to Mavericks. No, that still not a problem. Because i only didn’t get QE/CI on it.

This started when i’m i broke boot sequence on my GPT Partition and Accidentally use Windows 8.1 RTM (i didn’t get any key from MSDNAA because i didn’t get any email from it) and some KMS didn’t work and some IP blocked by my ISP. Oh man, really?!

GPT is Guid Partition Table. I don’t know much about it. The only thing i got from searching is, you must use GPT if you have Hard drive with 2 TB / higher space and your motherboard support UEFI. And i know how to install Windows on GPT. Make 3 goddamn partition, MSR, EFI, Primary, and all i know is EFI is like bootloader. Yeah, i need to explore it more but i don’t have time for it.

I made GPT Partition when try to install hackintosh because Apple things, yeah you know about “Apple”. If i’m not wrong, Linux-ubuntu using the same thing for dual boot. So you made another type of partition inside partition (CMIIW). So you have ubuntu bootloader and MBR partition in 1 hard drive. Unlike dualboot windows, 1 MBR, 2 OS. 

Back again to hackintosh, even i’m using EasyBCD it will not work or it will messed hackintosh bootloader. And i don’t know if i can extend/shrink partition with hackintosh. Because it’s impossible to do in Windows (on GPT) even i’m using 3rd party programs and it will destroy that partition. 

I don’t want to convert my GPT to MBR because i’m afraid, i will destroy whole partition and i have a trauma with Hard drive partitioning things. On 2010, my hard drive become RAW because blackout in my house. Yeah, maybe this is Formatphobia lol.

Yeah, see you next friday !

 

1 Infinite Loop Problem dengan iTunes Store.

20131001-070106.jpg

Your Purchase Could Not Be Completed, Contact iTunes Store Support to complete this transaction.

Ya, ini masalah yang annoying yang gue rasakan dengan iTunes Store. Know what? Your problem will still appear. Padahal statementnya “Contact to complete transaction.” Anehnya masalah ini muncul dengan random dan gak jelas. Pemberian solusi pun juga tidak kunjung menyelesaikan masalah.

Solusi yang hanya bisa di berikan oleh apple adalah untuk membaca ulang terms of service dari iTunes Store! Wow! Tiring? Yes! It’s really tiring to read that!

Yang menjadi masalah adalah bukan terms nya tapi sistemnya sama juga support dari apple itu sendiri yang sepertinya ada catatan kalo muncul masalah ini, suruh baca ulang aja.

Masalah ini selesai kalau kita diamkan apple id dari 1 hari sampai 1 minggu. Lucu yah, sekelas Apple tapi begini.

Logika yang di pertanyakan:
Kenapa bisa mengalami hal ini, padahal sebelumnya gak ada apa-apa?
Kan sebelumnya bisa beli tanpa masalah, tagihan datang ke kartu kredit. Tapi sekarang malah di suruh baca terms dan mengupdate apple id.

Apple id? Apanya yang di update? Ini yang hampir kagak bisa di jawab bakan pihak apple pun merahasiakannya. Lucunya, bagaimana mau selesai kalai masalahnya nggak di kasih tau?

Kebanyakan update mengakibatkan id dan kartu di blokir.

Lucunya juga pihak apple pernah bilang kalau gue gak di ijinkan beli di Apple Store Indonesia. Nah lho? Sebelumnya gue beli gak ada masalah loh. Problemnya balik lagi ke atas suruh baca terms. Yes, Apple just make 1 Infinite Loop of Problems.

Dan anehnya beli apps / in app purchase bisa, hanya iTunes Gift saja yang tidak bisa. Jelas saja kemarin Apple kebobolan hacker, masalah sistem di iTunes aja lemah begini.